Volkswagen випустить автономний повністю електричний мікроавтобус (Фото)

Компанія Volkswagen має намір випустити повністю електричний мікроавтобус з автопілотом 4-го рівня вже до 2025 року. Повідомляється, що при розробці будуть використовуватися напрацювання від іншого високотехнологічного проекту концерну – Argo AI.

Очікується, що новий Volkswagen ID.Buzz зможе самостійно пересуватися по дорогах загального користування під наглядом водія. Новим проектом Volkswagen намагається «наздогнати» китайську компанія Waymo, яка протягом кількох років тестує повністю автономні автомобілі і навіть має відповідний сервіс з перевезення людей в деяких районах Фінікса, США.

Нагадаємо, що розробки в сфері автономного управління Volkswagen розпочалась більше десяти років тому. Розробляти новий мікроавтобус їй допомагатиме компанія Ford, яка також планує розгорнути сервіс по автономній доставці товарів і людей. Відзначимо, що минулого тижня спільний проект двох автомобільних гігантів Argo AI представив свій власний лідар, який здатний «бачити» в темряві на відстань до 400 метрів.


Не пропустіть