Вчені запропонували новий спосіб зарядки електромобілі під час руху

Новий підхід вчених, розроблених спільно з співробітниками Корнельського університету, дозволяє заряджати електричні автомобілі прямо під час руху.

Експерти запропонували новий варіант зарядки електрокарів під час руху. Дана розробка була протестована в рамках досліджень, які проводилися спільно з співробітниками Корнельського університету.

Як заявляють учені, п’ята частина покупців електромобілів повертаються назад до покупки класичних машин через проблеми з зарядкою. Експертна команда на чолі з Хуррамом Афрідіка розробила технологію, яка дозволяє заряджати машини з електричними моторами під час руху за допомогою спеціальних смуг на магістралях.

Уточнюється, що система зможе визначати, який автомобіль зупинився на смузі і потім висилати власнику рахунок за отриману послугу. Уточнюється, що спеціальні пластини будуть інтегруватися прямо в асфальт і підключатися до ліній електропередач або високочастотного інвертора.

На даний момент є проблема регулювання рівня потужності для зарядки машини. А також для впровадження технології потрібна серйозна фінансова підтримка.


Не пропустіть