Компанія Tesla виплатить власникам електрокарів по 16 тис. доларів через повільну зарядки

Норвезький суд визнав компанію Tesla винною в навмисному зниженні швидкості зарядки і запасу ходу електричних авто після оновлення програмного забезпечення.

Як повідомляється про дану проблему стало відомо ще два роки тому. Вона торкнулася власників електричних автомобілів Tesla Model S і Model X, ємність акумуляторних батарей яких становить 85 кіловат-годин. Як повідомляють потерпілі, неполадки почалися після того, як було оновлено програмне забезпечення. Запас ходу автомобіля різко знизився.

Наприклад Model S 2014 року випуску на одному заряді могла подолати відстань в 397 кілометрів, а після оновлення ПЗ даний показник знизився до 349 кілометрів. Крім цього, експрес-зарядка на станціях Supercharger стала заряджати електроавтомобілі набагато повільніше.

Як повідомляють представники компанії, це було зроблено для захисту акумуляторів і збільшення їх терміну служби. Однак автолюбителів така відповідь не влаштувала. Власники машин вирішили звернутися в суд. У Норвегії налічується близько 10 тисяч власників електрокарів, у яких могли виникнути проблеми подібного характеру. Такі ж розгляду проходять і в США.


Не пропустіть