Гібридний Ferrari з V6 помічений в серійному кузові (Фото)

Ferrari не створювала моделі з двигуном V6 десятиліттями, але все скоро зміниться з появою майбутнього конкурента McLaren Artura. Спеціальний значок відразу за водійськими дверима показує, що суперкар має електрифіковану силову установку, як і його конкурент з Уокинга.

Тестовий прототип, помічений фотошпигунами днями, має пару підроблених вихлопних труб. За словами папараці, фактичний вихлоп розташований в центрі заднього бампера, з боків від цих двох штучних патрубків, що стирчать з камуфляжу. З деяких ракурсів прототип здається досить громіздкою, але ми впевнені, що це тільки через додаткових шарів маскування.

Електрифікований новачок з Маранелло, що отримав назву Ferrari 486, поєднує в собі 3,0-літровий твін-турбо V6 (відмінний від Maserati MC20) з електродвигуном, і в сумі дає приблизно 700 кінських сил. Очікується, що близько 110 к.с. з цієї потужності буде надходити від електричної частини силової установки, яка зможе працювати самостійно і дозволить проїхати до 32 км виключно на електротязі.

На відміну від SF90 Stradale, в якому електродвигун передає всю потужність тільки не передню вісь, нова гібридна установка, заснована на V6, є виключно задньопривідною. Зменшення габаритів гібридного двигуна необхідно для відповідності більш жорстким норм щодо викидів, але Ferrari пообіцяла докласти зусиль і зберегти V12 якомога довше. Вже анонсована більш потужна версія 12-ти циліндрового агрегату, яка буде мати потужність понад 830 к.с., перевершивши, таким чином, 812 Competizione.


Не пропустіть