Дилери знайшли цікавий спосіб захистити автомобілі від граду (Відео)

Дизайнери компанії Schomp Automotive Group з Денвера (США) розробили сітчастий навіс, який дозволить дилерам економити на страховці автомобілів від граду. Система Hail No («немає граду») створена таким чином, щоб на автомобілях які стоять на майданчику не залишалося сітчастого малюнка і при цьому зберігалося природне освітлення.

Коштує така система недешево – від 1400 до 1750 доларів на автомобіль, але це дешевше, ніж оплачувати страховки. Як повідомили в Schomp Automotive Group виданню Automotive News, з 2015 по 2021 рік страхові виплати зросли в п’ять разів, з 28 000 до 141 000 доларів в місяць.

Одна з причин збільшення виплат – зростання цін на ремонт автомобілів, в яких все частіше використовуються більш легкі і високотехнологічні деталі. Крім того, через зміни клімату почастішали гради. З 12 найбільш «дорогих» злив з градом в штаті Колорадо дев’ять відбулися в період з 2008 року. За словами дилерів, в 2018-му через пошкодження автомобілів компанія втратила близько 200 тисяч доларів. Ще однією проблемою стало те, що багато страхових компаній відмовляються страхувати дилерські центри від граду через його високу ймовірність.

За словами віце-президента з розвитку бізнесу Schomp Майкла Данлап, завдяки Hail No страхові виплати скоротяться на 50%, тобто за кілька років система захисту повністю окупиться.

Подібну конструкцію під назвою Hail Canopy розробила канадська компанія WeatherSolve. Коштують системи компаній приблизно однаково.


Не пропустіть