Україна та Італія підписали Угоду про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр сталої інфраструктури та мобільності Італії Енріко Джованіні підписали нову Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Як повідомляє прес-служба міністерства на офіційному сайті, домовленість про укладення нової Угоди було досягнуто за підсумками IX засідання українсько-італійської Ради з питань економічної, промислової та фінансової співпраці, яке відбулося 16 грудня 2020.

Положення Угоди регулюють між сторонами питання взаємного визнання і обміну водійських посвідчень громадян України та Італії, які обрали своїм місцем проживання територію держави іншої сторони без складання ними іспитів при обміні водійських посвідчень іншої держави. У міністерстві зазначили, що це дозволить громадянам уникати додаткових фінансових витрат на проведення таких випробувань.

“Для нас важливо, щоб українці могли отримувати зручні державні послуги не тільки у себе на батьківщині, але і за кордоном. Ця угода дозволяє зменшити бюрократичну тяганину і заощадити кошти для багатьох наших співгромадян. Вдячний колегам з Міністерства внутрішніх справ, завдяки злагодженій роботі яких вдалося досягти цього результату”, – заявив Кубраков.

За даними Головного сервісного центру МВС України, за період дії Угоди отримано та оброблено понад 22 тис. запитів щодо обміну національних посвідчень громадянами України в Італії.

Зазначається, що дія угоди поширюється на громадян України, які легально проживають в Італії, є резидентами країни менше чотирьох років і мають дійсні українські водійські права.

Угода укладена терміном на 5 років, починає діяти через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення Сторін про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття нею чинності.

Джерело ua.interfax.com.ua

Не пропустіть