Екоінспекція зібрала близько 15 мільйонів штрафу за неякісне пальне

За поточний 2021 рік Державна екологічна інспекція провела 983 заходи з перевірки характеристик паливно-мастильної продукції, бензинів та дизпального, в результаті яких наклала санкції на загальну суму понад 14,5 млн грн. У прес-службі ДЕІ зазначили, що це в 1,9 раза більше, ніж за весь минулий рік (7,5 млн грн).

До того ж, лабораторні тестування якості пального показали, що 5 874,8 тонни продукції не відповідали встановленим вимогам, а ще 1 357,6 тонни навіть становили небезпеку.

Ще влітку консалтингова група «А-95» повідомляла про збільшення кількості АЗС на роздрібному ринку нафтопродуктів, які продають фальсифіковане пальне та порушують касову дисципліну. Також у серпні компанії-члени Європейської бізнес-асоціації надали Антимонопольному комітету дані, за якими частка нелегального ринку бензину в 2020 році в Україні становила 25%, автогазу – 34%, адизельного пального – 19%.

Притягти до відповідальності нелегальних продавців пального за порушення конкуренції наразі неможливо, оскільки немає рішень ДЕІ щодо якості пального. Так пояснила ситуацію очільниця АМКУ Ольга Піщанська.

Джерело Держекоінспекція

Не пропустіть