На кордонах Закарпаття вже розпочалися святкові черги

Українці повертаються додому на різдвяно-новорічні свята із заробітків і тим самим спричиняють традиційні у грудні-січні черги на кордонах. Так, не лише черги з вантажівок розтяглися не кілька кілометрів до КПП «Ужгород – Вишнє Немецьке», але й легкові машини зі Словацького боку чекають по 10 годин у чергах. Також сотні легковиків застрягли в  3-и кілометрових чергах на іншому україно-словацькому пункті пропуску – «Малий Березний – Убля».

Крім свят, що наближаються, затори спричинені й ремонтними роботами, зокрема на пропускному пункті «Ужгород-Вишнє Немецьке». Тому закарпатська митниця  на офіційній сторінці у Фейсбук попросила громадян оминати цей КПП.

«У зв’язку з обмеженням пропускної спроможності на пасажирській ділянці міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», 18 грудня сформувалася велика черга у напрямку на в’їзд до України. У грудні – січні 2021 – 2022 років на даному переході розпочалися об’ємні роботи реконструкції з укладанням нового дорожнього покриття.

Просимо громадян це врахувати та, при можливості, обирати інші пункти пропуску, зокрема, з боку Словаччини – «Малий Березний – Убля» та пішохідний «Малі Селменці – Великі Селменці», з Угорщини – митні пости «Тиса», «Лужанка» та «Вилок». Орієнтовний термін обмеження пропускної спроможності транспортних засобів – 2 місяці», – зазначається у звернення.

Джерело http://podiji.ko.net.ua/?p=101299

Не пропустіть