Презентували серійний електричний кросовер Avatr (Фото)

Марка Avatr, створена компаніями Changan, Huawei та CATL, поширила зображення серійної версії своєї першої моделі – електричного кросовера 11. Продаж новинки розпочнеться зі стилізованої модифікації MMW, яка була підготовлена ​​у співпраці з креативним директором модного будинку Givenchy Метью М Уїль.

Зовні товарний варіант нічим не відрізняється від концепту, показаного у 2021 році. Побудований на модульній платформі Avatr 11 має 4880, 1970 та 1601 міліметри довжини, ширини та висоти при 2975-міліметровій колісній базі. Примітно, що кросовер не має п’ятидверного кузова — кришка багажника відкриває доступ тільки у вантажний відсік.

Вперше показаний інтер’єр моделі – з великим основним дисплеєм мультимедійного комплексу (за ним встановлено динамік аудіосистеми з незвичайним корпусом), додатковим екраном для переднього пасажира та спортивними сидіннями.

Avatr 11 оснащений двомоторною силовою установкою потужністю 578 к.с., розгін з нуля до 100 км/год займає 3 секунди. Батарея ємністю понад 90 кВт·год забезпечує дальність ходу до 600 кілометрів, але у майбутньому марка обіцяє збільшити цей показник до 700 кілометрів. 240-кіловатний зарядний пристрій, як відзначають розробники, дозволяє заповнити запас енергії з 30 до 80 відсотків за 15 хвилин.

Ще однією особливістю електрокара стала просунута система автопілота з 3 лідарами, 6 міліметровими радарами, 12 ультразвуковими датчиками та високопродуктивним процесором.

Продаж новинки розпочнеться протягом 2022 року. Спочатку буде продано 500 екземплярів Avatr 11 у спецверсії MMW.


Не пропустіть