В Україні хочуть спростити процес навчання водіїв

Міністерство внутрішніх справ пропонує спростити процес навчання майбутніх водіїв і водночас посилити контроль за складання іспитів на водійське посвідчення. Відповідний законопроєкт №7354 вже підготовлено.

Про це повідомив у соцмережі Facebook заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

За його словами, в Україні планують лібералізувати процес підготовки водіїв. Зокрема майбутні кермувальники зможуть самостійно вивчати теорію поза автошколами.

У МВС вирішили запозичити досвід провідних країн ЄС, де майбутнім водіям дозволили вивчати ПДР, не відвідуючи автошколу.

Водночас контроль за складання іспитів з водіння буде жорсткішим. Так, документом пропонується посилити відповідальність працівників сервісних центрів МВС та інших посадових осіб за порушення порядку проведення іспитів та отримання посвідчення водія.

«З одного боку ми пропонуємо лібералізувати процес підготовки до теоретичного іспиту, а з іншого унеможливити корупційну складову шляхом введення адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами», – підсумував Б. Драп’ятий.


Не пропустіть