Наживаються на війні: 73% АЗС незаконно підіймають цiни на пальне

На 73% перевірених заправок порушували цінову дисципліну.

Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужбі), передає MMR.

Як зазначається, порушення державної дисципліни цін встановлено у 87 суб’єктів господарювання, що становить 73% від всіх здійснених перевірок. За результатами перевірок прийнято 67 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму 2,5 млн. гривень.

«За результатами цінових спостережень, наданих головними управліннями (ГУ), порушення суб’єктами господарювання вимог постанови Кабінету міністрів України від 09.12.2020 № 1236 спостерігається майже у всіх областях України, зокрема у Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Херсонській і Черкаській», – йдеться повідомленні.

У Держпродспоживслужбі додали, що до адміністративної відповідальності притягнуто 98 посадових осіб, на яких накладено понад 200 тис. гривень штрафів.

Раніше повідомлялось, що окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до різних махінацій і реалізовують пальне за завищеними цінами.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть