В Раді пропонують вилучати автомобілі за нетверезе водіння

У Верховній Раді України ініціювали внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Зокрема парламентарі хочуть дозволити відбирати авто у нетверезих водіїв та віддавати їх поліції.

Текст законопроекту №7382 розміщено на сайті парламенту, передає MMR.

Народні депутати пропонують статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення, крім передбачених покарань, доповнити таким текстом: в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшої передачі на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади).

Як відомо, під час війни деякі військові адміністрації вже вилучають автомобілі у водіїв, які керують ними у нетверезому стані.

Нагадаємо, раніше в Україні запровадили більш жорстке покарання для водіїв за керування автомобілем у нетверезому стані.


Не пропустіть