Названо середній вік вантажних автомобілів і автобусів в Україні

Сьогодні, 27 травня набув чинності закон, що понижує екологічний стандарт імпортної комерційної техніки до рівня «Євро-3».

Для відбудови України після російської агресії потрібна комерційна техніка. Через її дефіцит чимало  перевізників змушені підтримувати на ходу застарілу небезпечну за усіма аспектами техніку вироблену ще в часи СРСР.

Так, середній вік вантажних автомобілів на внутрішньому ринку — 17,7 року, автобусів — 17,8 року. Це свідчить про потребу в оновленні парку комерційного транспорту в Україні.

За підсумками 2021 року понад 20% ринку вантажних авто займає радянська, російська або білоруська продукція — транспортні засоби марок ГАЗ, КАМАЗ, МАЗ, ЗіЛ та інші. Значну частину на ринку автобусів займають автобуси марок БАЗ, I-Van, Богдан, Рута, ЧАЗ тощо, котрі, хоч і виготовлені в Україні, проте не відповідають сучасним європейським стандартам та нормам.

За словами експертів, приріст автопарку комерційних авто в Україні відбувається переважно шляхом перших реєстрацій імпортних транспортних засобів з пробігом.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть