Sony та Honda створять спільне підприємство з випуску електрокарів

З’явилися нові деталі про спільне підприємство компаній Honda і Sony з випуску високотехнологічних електрокарів.

Як повідомляє видання Motor1.com, спільне підприємство назвуть Sony Honda Mobility Inc, воно належатиме компаніям Honda і Sony в рівних частках, а штаб-квартира перебуватиме в Токіо. Новий бренд офіційно з’явиться до кінця 2022 року, а перший електрокар спільної розробки надійде у продаж не раніше 2025 року.

З офіційної заяви випливає, що компанія Sony Honda Mobility Inc буде застосовувати технології Honda в галузі екології та безпеки, а також у сфері мобільності, та використовувати досвід автовиробника щодо складання машин та післяпродажного обслуговування. Марка Sony у цьому проекті займеться бортовою електронікою, а також різними мобільними сервісами.

Компанія Sony має досвід створення власного автомобіля: є вже два прототипи, це седан Vision-S 01, який був представлений ще в 2020 році, і 7-місний кросовер Vision-S 02, що дебютував у рамках виставки споживчої електроніки CES-2022. В основі обох лежить архітектура компанії Magna Steyr, а рух їх наводить двомоторна установка: на передній і задній осі стоїть по електродвигуну, кожен з яких видає 272 к.с. (200 кіловат). Час розгону з місця до першої «сотні» у Vision-S 01 становить 4,8 секунди, а Vision-S 02 – близько 5 секунд. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 180 км/годину.