Цiни на авто в Україні поступово зростатимуть: названа причина

Днями президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування «нульового» розмитнення, документ одразу ж був опублікований в офіційному джерелі. Тобто з 1 липня за розмитнення авто доведеться платити платежі у повному обсязі — мито, ПДВ та акциз.

Чи існуватиме імпорт вживаних авто з-за кордону після повернення до податків зразка 2018 року, дослідили експерти Інституту досліджень авторинку.

Попит на авто в Україні буде завжди, пояснює Остап Новицький, співзасновник Інституту досліджень авторинку. На його думку, основною причиною цього є нестача машин в нашій країні. Так, рівень автомобілізації в Україні — найнижчий у Європі: 250 авто на 1000 осіб проти 600 в Європейському Союзі. Тому наші співвітчизники купуватимуть автомобілі й надалі, питання лише в тому, які та за яку ціну, каже експерт.

О. Новицький вважає, що найближчі кілька місяців після скасування «нульового» розмитнення українці купуватимуть автомобілі на внутрішньому ринку. Проте ціни на авто в Україні поступово зростатимуть. В першу чергу — на популярні моделі.

За прогнозом експерта, до кінця 2022 року подорожчання може скласти до 30% від їх вартості та навіть більше, якщо загострюватиметься криза та дефіцит машин на світовому ринку.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть