Volkswagen Golf 1989 продають за ціною нового Mercedes S-класу (Фото)

Цей 33-річний Volkswagen Golf доступний у Великобританії з пробігом 109 000 км і ціною трохи менше 80 000 фунтів стерлінгів. Ви могли б додати 3000 фунтів стерлінгів і натомість отримати новий Mercedes-Benz S-класу, але цей Golf – справжня рідкість. Зокрема, це версія G60 Limited, яка вийшла на ринок із системою повного приводу та досить потужним двигуном у порівнянні з іншими «Гольфами» того часу. Усього з конвеєра зійшла лише 71 одиниця.

Ще наприкінці 1880-х років один із найкращих автомобілів Golf називався Rallye. Він використовував переваги Syncro AWD, мав потужність 160 к.с., і мав ряд зовнішніх покращень, включаючи спеціальне обваження з квадратними колісними арками. Volkswagen Motorsport не зупинився на досягнутому і натомість випустив ще один, ще швидший варіант Rallye. Машина виглядала цілком звичайно, якщо не брати до уваги спеціальної таблички на передньому бампері і тонованих колісних вставок VW Motorsport.

Власник екземпляра, виставленого на продаж, вирішив, що він здається надто простим, тому замінив колеса на комплект багатоспицевих дисків BBS. Інтер’єр із парою спортивних сидінь був перешитий шкірою Nappa. Як і Golf Rallye і Corrado, цей Golf оснащений 1,8-літровим турбодвигуном, але двигун має 16 клапанів замість 8 і працює при вищому тиску впуску. Це дозволяє йому видавати на колеса 210 к.с, замість 160 к.с. Його підвіска та п’ятиступінчаста механічна коробка передач запозичені у справжнього ралійного автомобіля Golf тієї епохи.


Не пропустіть