Hyundai представила новий електромобіль Ioniq 6 (Фото)

Hyundai Motor Co у четвер представила свій перший електричний седан Ioniq 6, який, як розраховує південнокорейський автовиробник, допоможе йому захопити велику частку ринку електромобілів (EV).

Ioniq 6 – одна з більш ніж 31 електричної моделі, яку Hyundai Motor Group, включаючи Hyundai Motor, її дочірню компанію Kia Corp та преміальний бренд Genesis, планує представити до 2030 року, щоб забезпечити прогнозовану частку у 12% світового ринку електромобілів. ринок. Седан Hyundai розширить лінійку електромобілів за межі нинішніх кросоверів і позашляховиків, щоб конкурувати з седаном Tesla Model 3.

Ioniq 6 буде коштувати від 41 949 доларів США для південнокорейського ринку.

За словами Hyundai, електричний седан Hyundai матиме запас ходу близько 610 кілометрів, що приблизно на 30% більше, ніж у кросовера Ioniq 5. Він поставлятиметься з двома варіантами акумуляторних батарей — 53 кВт/год та 77,4 кВт/год. Старт виробництва новинки на заводі в Асані в Південній Кореї заплановано на кінець цього року, повідомила Hyundai.

Ioniq 6 буде доступний у Південній Кореї цього року, а вихід на ринок США очікується у першому кварталі наступного року.

Hyundai заявила, що в Ioniq 6, запущеному цього року, використовуватимуться батареї від SK On від SK Innovation (096770.KS), а батареї LG Energy Solution (373220.KS) будуть використовуватися з наступного року.


Не пропустіть