Porsche офіційно анонсувала великий електричний кросовер

У багатьох компанія Porsche асоціюється зі спортивними автомобілями, але найбільший прибуток приносять саме кросовери. Моделі Cayenne і Macan вже багато років перебувають у числі лідерів із продажу. Ситуація стане ще кращою, коли наступного року повністю дебютує електричний Macan EV. Однак стало відомо, що німецький бренд готує ще один зелений кросовер.

Генеральний директор Porsche заявив, що компанія хоче розширити своє портфоліо ще одним розкішним електричним кросовером. Його збиратимуть на заводі у Лейпцигу. Зараз інші дані не доступні, але можна припустити, що ця модель буде більшою і дорожчою, ніж Macan EV. Як відомо, німецький бренд прагне мети, щоб до 2030 року 80 відсотків прибутку припадало на електрокари. Відомо, що дилери найпершими побачили новий кросовер.

Вони розповіли, що кузов автомобіля є поєднанням седана і кросовера і не має ніяких стилістичних подібностей з Cayenne або Macan. Спочатку крос буде поставлятися з гібридною трансмісією, що підключається, але в майбутньому ми точно побачимо повністю електричну версію. Якщо всі ці слова є правдою, цей проект ніяк не буде пов’язаний з Artemis від Volkswagen AG.

З’явилася інформація, що Porsche готові заплатити 100 мільйонів євро, щоб зробити і розробити автомобіль самостійно, тому що спочатку модель повинні були збирати на іншому заводі силами VW Commercial Vehicles. Новий електричний кросовер будуватимуть на платформі PPE, яку використовують у Macan EV та Audi Q6 e-tron. Щоб дізнатися більше інформації про цю машину, нам потрібно трохи зачекати.


Не пропустіть