Названо найпопулярніші кросовери та позашляховики у світі

Toyota RAV4 став найпопулярнішим кросовером у світі в першому півріччі 2022 року

Аналітики Focus2move назвали позашляховики і кросовери, що найбільше продаються, за підсумками першої половини 2022 року. На першому місці серед SUV залишається Toyota RAV4 – цей японський бестселер за перші 6 місяців поточного року розійшовся тиражем 371 тис. одиниць, зайнявши 2,5% світового ринку.

На другому місці в списку найбільш продаваних SUV першої половини 2022 розташувався Hyundai Tucson. Продаж корейського кросовера за звітний період становив 273 тис. одиниць, що дозволило йому зайняти 1,8% ринку. За ним слідує Kia Sportage з продажами на рівні 221% і 1,5-відсотковою ринковою часткою.

Четверте місце у списку найпопулярніших кросоверів та позашляховиків посів китайський Wuling Hongguang MINI EV, на якому у першому півріччі зупинили свій вибір 202 тис. покупців. Німець Volkswagen Tiguan опустився на п’яте місце із продажами на рівні 202 тис. одиниць.

Шосте місце на ринку зайняв Toyota Highlander, який розійшовся тиражем 186 тис. одиниць, що дозволило йому піднятися на три позиції вниз. Honda CR-V, навпаки, опустився на сьоме місце: у період із січня до червня свій вибір на ньому зупинили 181 тис. покупців. За кросовером Honda слідує його співвітчизник Mazda CX-5, який знайшов 171 тис. нових власників.

На дев’ятому місці розташувався Mercedes GLC: він піднявся в рейтингу найбільш продаваних SUV на три позиції, а його піврічний продаж досяг 166 тис. штук. Замикає ТОП-10 міський паркетник BYD SONG, який обрали 163 тисячі покупців. Зростання продажів дозволило моделі піднятися з початку року на 32 позиції.


Не пропустіть