Назвали опції в автомобілях, які можуть завдавати шкоди взимку

Автомобільні експерти розповіли якими функціями автомобіля краще не користуватися за умов зимової негоди.

Світові автовиробники докладають безліч зусиль, комплектуючи свої моделі машин різними допоміжними функціями. Тільки при цьому суворий зимовий клімат, зрозуміло, не враховується, а тому низка опцій у автомобіля стає взимку марною.

Так, в умовах зими в омивач фар перетворюється на марний та непотрібний аксесуар, який часто навіть шкодить автомобілю. На фари взимку налипає не пил, а суміш із води, солі та різних хімічних реагентів. І тому змити тверду кірку, яка з’являється на фарах, неможливо, а при кожному новому спрацьовуванні омивача рідина робить розводи, які заломлюватимуть і без того тьмяний потік світла.

Екологічний режим, який є на багатьох сучасних авто, взимку краще не задіяти: при русі в сніговій каші двигун відчуватиме брак моменту і на колесах не буде достатньої тяги, щоб стабілізувати транспортний засіб при зустрічі зі сніговими заносами.

При цьому автоматичний підрулювання взимку марний і навіть шкідливий, зазначають експерти, його краще взагалі відключити. Камера зчитує дорожню розмітку і намагається утримувати машину в рамках зазначеного коридору. Активована камера може прийняти за розмітку дороги сніговий накат або сліди іншої машини, і тоді підрулювач втручається в керування транспортним засобом і намагається скоригувати траєкторію руху автомобіля.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть