Компанія Bentley повідомила про рекордний продаж автомобілів в 2022 році

За минулі дванадцять місяців Bentley вдалося продати понад 15 тисяч автомобілів, що стало найкращим результатом за більш ніж 100-річну історію британського Luxury-бренду.

Якщо бути точніше, то торік Bentley реалізувала 15 174 машини – на 4% більше, ніж роком раніше. Зростання продажів компанія пов’язує з кількома факторами, у тому числі з попитом, що збільшився, на ексклюзивні версії від Mulliner і розширенням лінійки «гібридами», що стали невід’ємною частиною стратегії Beyond100 на шляху до повної електрифікації бренду до 2030 року.

Головними драйверами зростання продажів Bentley стали Північна та Південна Америки, Європа та континентальний Китай, а найпопулярнішою моделлю знову став кросовер Bentayga – на нього припало 42% попиту, причому найчастіше клієнти хотіли купити гібрид чи подовжену версію Extended Wheelbase.

Гідний результат у 2022 році показало і найстаріше у світі кузовне ательє Mulliner, що збудувало за дванадцять місяців 500 ексклюзивних Bentley. За п’ять років кількість реалізованих ним проектів зросла у п’ять разів: недаремно лише за минулий рік він зробив половину того, що було виконано та здано за попередні сім років.


Не пропустіть