В США назвали найкращі автомобілі року

У США підбили підсумки національної премії «Автомобіль, кросовер та пікап року в Північній Америці» (North American Car, Utility and Truck of the Year – NACTOY). Цього року експертне журі, до складу якого увійшли кілька десятків автомобільних журналістів та експертів, у трьох раундах обрали із 47 претендентів переможців у кожній із трьох категорій. Найкращим легковим автомобілем був визнаний Acura Integra, найкращим кросовером – електричний Kia EV6, а найкращим пікапом – батарейний Ford F-150 Lightning.

Ліфтбек Acura Integra дебютував навесні 2022 року і успішно стартував на північноамериканському ринку багато в чому за рахунок початкової ціни 31 тисячу доларів. Журі NACTOY присудило моделі 174 бали, і за цим показником Integra обігнала два інші автомобілі, що вийшли у фінал, Genesis Electrified G80 та Nissan Z.

“Відроджена Integra добре виглядає, добре їде і є одним з небагатьох автомобілів у сегменті, для якого опціонально доступна механічна коробка передач”, – заявив член журі Гері Вітценбург з WardsAuto. “Задоволення від водіння та економічність – це саме те, чого ми чекаємо від автомобіля для щоденних поїздок”, – зазначив Кірк Белл з Motor Authority.

Кросовер року, Kia EV6, боровся за перемогу з Genesis GV60 та Cadillac Lyriq, і у підсумку набрав 258 голосів. “EV6 – це добре зроблений електромобіль, яким приємно керувати, його легко заряджати і він добре виглядає”, – сказав Джефф Гілберт з CBS Radio Network. Метт ДеЛоренцо з AutoEvolution у свою чергу віддав перевагу цій моделі через значний запас ходу, стилю та зручності на рівні преміальних марок.

І, нарешті, Ford F-150 Lightning став пікапам року у Північній Америці, обігнавши за кількістю голосів Chevrolet Silverado ZR2 та Lordstown Endurance. Його оцінка склала 483 бали. “F-150 Lightning показує, як найзвичніший для американців автомобіль можна зробити ще краще, перевівши його на електрику, і це фантастика”, – заявив Бенгт Халворсон із Green Car Reports.

Нагадаємо, переможцями торішнього конкурсу «Автомобіль, кросовер та пікап року у Північній Америці» стали Hyundai Elantra сьомого покоління, електричний Ford Mustang Mach-E та пікап F-150.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть