Tesla знизила ціни та збільшить обсяги виробництва автомобілів

Tesla планує збільшити обсяги виробництва на своєму заводі в Шанхаї протягом наступних двох місяців, щоб задовольнити попит, викликаний агресивним зниженням цін на свої моделі, що найбільше продаються, йдеться в меморандумі про планування. Автовиробник планує виробляти в середньому близько 20 000 автомобілів на тиждень на своєму заводі в Шанхаї в лютому та березні, згідно з службовою запискою, в якій детально описані плани виробництва для найпродуктивнішого та найприбутковішого виробничого центру Tesla.

За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, такий рівень виробництва дозволить заводу вийти приблизно на рівень вересня, коли було випущено 82 088 автомобілів Model 3 та Model Y.

У грудні завод у Шанхаї скоротив випуск продукції приблизно на третину порівняно з листопадом і продовжив період новорічних канікул для робітників у січні, щоб впоратися зі зростаючими запасами, до зниження цін у Китаї від 6% до майже 14%.

Під час телефонної конференції минулого тижня, щоб обговорити результати Tesla за четвертий квартал, генеральний директор Ілон Маск сказав, що замовлення у січні збільшилися приблизно вдвічі після глобального зниження цін. Маск сказав, що в 2023 році постачання можуть становити 2 мільйони автомобілів, якщо не буде зовнішніх негативних факторів.

Зниження цін Tesla в Китаї спровокувало те, що аналітики назвали ціновою війною, оскільки китайські автовиробники Xpeng і Aito наслідували приклад компанії в зниженні цін.

Нагадаємо, що завод Tesla у Шанхаї виробляє автомобілі для ринку Китаю та на експорт до Європи.


Не пропустіть