В Україні серйозно обвалились продажі нових комерційних автомобілів

За підсумками січня в Україні було реалізовано 3,7 тисячі легких комерційних транспортних засобів повною масою до 3,5 тонн. Це на понад 21% менше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 14% менше, ніж у грудні 2022-го. Наразі це найнижчий показник з квітня минулого року.

За словами експертів, більшість малих комерційних автомобілів українці придбали на внутрішньому ринку: 2,9 тисячі (77,6%). З-за кордону привезли 603 вживаних LCV (16,3%).

Нових імпортних LCV продали лише 187 одиниць, ще 39 штук придбали легких вантажівок, переобладнаних українськими підприємствами. Загалом продаж нових LCV склали 6,2% від загальної кількості малої комерційної техніки.

Лідером на ринку внутрішніх перепродажів LCV залишається Mercedes-Benz Sprinter (443 шт.), на базі котрого існує безліч модифікацій та надбудов. Друге місце у Renault Master (271 шт.), а замикає топ-3 німецький Volkswagen Transporter (162 шт.).

Бестселером сегмента нових LCV надалі залишається компактний мінівен Renault Express (48 шт.). Fiat Ducato розмістився на другому місці (13 шт.), а третє місце дісталось Peugeot Landtrek (12 од.).


Не пропустіть