Mercedes-Benz запустив фірмову платіжну систему для авто

Найближчим часом Mercedes-Benz розширить можливості утиліти на оплату послуг за допомогою відбитка пальця. Поки ця функція доступна власникам моделей EQE, EQS, GLC, а також C- та S-Class, при цьому для активації функції користувачам необхідно вводити пін-код кожного разу. Інтеграція сервісів Visa дозволить оплачувати заправку та інші покупки, не застосовуючи пін-коду.

Оновлення вбудованого програмного забезпечення зробить доступною двофакторну автентифікацію, завдяки якій, попередньо прив’язавши кредитну або дебетову картку Visa, для оплати достатньо буде прикласти палець до сканера. Очікується, що через кілька років близько половини платежів, здійснених з автомобіля, будуть проведені на заправках або зарядних терміналах. Решта платежів буде спрямована на платні опції.

Пізніше доступний автовласникам перелік банківських послуг буде доповнено. Так, дочірня фірма Mercedes-Benz Leasing Deutschland вже розробляє механізм переказу коштів з одного автомобіля бренду на інший, при цьому всі платежі будуть захищені механізмом хмарних токенів.

За словами представників Mercedes-Benz, вбудовані опції підписки зручні кожному наступному власнику, які можуть доплатити за функції, на яких заощадив перший покупець нового автомобіля.


Не пропустіть