Ілон Маск розповів про недорогий автономний електромобіль Tesla

Коли новинка стане на конвеєр, він уточнювати не став. Натомість поділився планами створення мережі роботаксі.

За словами гендиректора Tesla Ілона Маска, новий електрокар початкового рівня використовуватиметься переважно в режимі автономного водіння. Вперше Маск заговорив про розробку дешевого електрокара Tesla ще 2020 року. Нещодавно під час інтерв’ю на конференції Morgan Stanley глава Tesla згадав про цей проект.

Він зазначив, що компанія має чіткий шлях до створення такого компактного автомобіля. До того ж вартість такого електрокара становить приблизно половину вартості виробництва актуальної Model 3.

А ще Маск зазначив, що новинка майже повністю використовуватиметься в автономному режимі. За його словами, сьогодні електрокари, як правило, експлуатуються лише по 10-12 годин на тиждень. Маск впевнений, що якби автомобілі були повністю автономними, вони проїжджали б по 50-60 годин на тиждень.

Говорячи про плани компанії з автономного керування, Маск, ймовірно, мав на увазі давно обіцяну компанією послугу «роботаксі», де власники Tesla зможуть здавати в оренду свої автомобілі, коли вони їм не потрібні.


Не пропустіть