Експерт попередив українських водіїв про нову паливну кризу

До нової паливної кризи в Україні залишився лише тиждень.

Таку думку висловив засновник групи «Прайм» Дмитро Льоушкін на своїй сторінці у Facebook, передає MMR.

За його словами, через скорочення видобутку нафти у світі поменшало. Відтак, підвищилась її вартість, зазначає експерт. Ціни паливно-мастильних матеріалів у закупівлі вже «поповзли» угору.

«З 15 червня танкери в Ізмаїлі/Рені за поточними цінами продавати не буде сенсу, нові не встигнуть законтрактувати. Трейдери вважатимуть за краще посидіти на паркані, оскільки стрибок на ПДВ та акцизі ніякою маржою не перекрити. Піде зростання божевільне, зростання викличе ажіотаж. А ажіотаж це мультиплікатор, кордони «стануть» через черги бензовозів. І до початку цього сценарію залишився тиждень», – зазначає Льоушкін.

На думку експерта, через можливу паливну кризу багато аграрії чекають на «апокаліптичний» сценарій, коли доведеться возити врожай до Італії, віддаючи при цьому 30-40 відсотків вартості за транспортування. Це додаткові збитки для аграріїв.

Згадав він і про підвищення акцизу на пальне з липня.

«Нам правда, треба поставити на межу виживання останню ще адекватно працюючу галузь у країні? Невже ось прям так хочеться повернути  зараз ПДВ і акциз на паливо? Це шкідництво. У цей час треба підтримувати, а чи не добивати», – додав засновник групи «Прайм».

Як повідомлялось, Верховна Рада пропонує значно підняти акцизи на пальне з 1 липня. За розрахунками експертів, очікується плюс 11 гривень на бензин, плюс 8 гривень на дизпальне, плюс 3 гривні на скраплений газ.


Не пропустіть