В Україні виготовили потужний автомобіль для рятувальників на базі IVECO (Фото)

Український виробник спеціальної, рятувальної та пожежної техніки Validus Special Auto представив піротехнічну машину ПМ-В на базі IVECO. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Ще більш потужна, сучасна, якісна, надійна, а головне — унікальна піротехнічна машина важкого типу!», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили на підприємстві, за допомогою функціональних можливостей машини розмінування українських територій та ліквідація великих уламків ворожих ракет відбуватиметься набагато швидше та безпечніше для самих рятівників.

Одна з найважливіших переваг ПМ-В — це здатність завдяки спеціальному гідравлічному маніпулятору піднімати важкі конструкції в межах 6 000 кг.

Сумарно може перевозити більше 1 тонни вибухонебезпечних предметів.

«Зрозуміло, що будь-який ВНП всередині автомобіля — це великий ризик та загроза для надзвичайників. Але ми врахували це. Тож створили повністю броньовані кабіну і кузов із 4-им і 6-им класом захисту відповідно», – кажуть на заводі.

Ще одна унікальна характеристика ПМ-В — це відкидний дах. У разі розриву ВНП, завдяки цьому даху, вибухова сила направлена вверх.


Не пропустіть