Названо найнадійніші хетчбеки з пробігом

Британське видання Whatcar.com спільно зі страховою компанією MotorEasy склала рейтинг найбільш надійних хетчбеків  на вторинному ринку. Для цього експерти провели опитування серед 25 тисяч власників таких машин. Водіїв просили розповісти про проблеми, які вони виникли за останні 24 місяці експлуатації авто.

Mazda 3 (2014–2019)

Лідером рейтингу надійності хетчбеків із пробігом стала Mazda 3 із бензиновим двигуном (2014–2019 років випуску). За минулі 24 місяці лише 3,6% опитаних водіїв зіштовхнулися із проблемами з цією моделлю. Всі ці випадки пов’язані з роботою електроніки у машині. Незважаючи на несправності, всі автомобілі залишилися на ходу, а вартість ремонту в сервісних центрах не перевищувала 50 фунтів стерлінгів.

Honda Civic (2014-2018)

На другому місці рейтингу – японський хетчбек Honda Civic. Причому за результатами опитування виявилося, що бензинові версії машини безпечніші ніж дизельні. Так, у першому випадку на машину поскаржилися лише 6% (у дизельних моделей цей показник склав 14%). Головні нарікання пов’язані з гальмами, трансмісією та кузовом машини. Найчастіше ремонт японських автомобілів зайняв менше тижня. Причому чверть опитаних заявили, що всі роботи було проведено для них безкоштовно (за гарантією).

Hyundai i30 (2012-2017)

На модель другого покоління поскаржилися лише 16% респондентів. При цьому перелік несправностей був дуже широким. У власників виникали скарги на гальмівну систему, коробку передач, підвіску та кондиціонер. Проте всі несправності виявилися не серйозними. Усі машини змогли доїхати до сервісу самостійно та провели там менше тижня. Більше того, 43% машин було відремонтовано за гарантією.


Не пропустіть