Литва дала пів року для власників авто з російською реєстрацією

Автомобілі з номерами Росії, які прибули в Литву до 11 вересня 2023 року, мають покинути країну й територію всього Європейського союзу протягом шести місяців із дати в’їзду. Про це 26 вересня повідомила митниця Литви.

На територію країни автомобілів із російськими номерами більше не впускатимуть. Винятки будуть лише для зареєстрованих у Росії автомобілів, на яких громадяни РФ прямують через територію Литви транзитом до Калінінградської області Росії. Але для цього потрібно показати документ спрощеного транзиту.

Такий транзит через територію Литви не може перевищувати 24 години. Під час транзиту автомобіль має супроводжувати його власник. У разі відсутності власника в автомобілі транспортний засіб не буде пропущено на територію Литви.

До категорії транспортних засобів, до яких застосовують обмеження, належать легкові автомобілі, кемпери, мікроавтобуси місткістю до 10 пасажирських місць.

Митниця застерігає від купівлі або імпорту автомобілів, які зареєстровані в Росії або мають російське походження. За порушення законодавства загрожує штраф і/або конфіскація транспортного засобу.

Джерело gordonua.com

Не пропустіть