У МВС нагадали, як карають за використання підроблених посвідчень водія

Все частіше поширюються випадки, коли у водіїв виявляють підроблені посвідчення водія.

До сервісного центру МВС іноді звертаються громадяни зі скаргами, що після отримання посвідчення водія, воно не відображається в застосунку Дія. Після уточнюючих питань, стає зрозуміло, що керманичі купили водійське, а не отримали законним способом.

Свою допомогу» аферисти пропонують в соцмережах та обіцяють швидко вирішити питання з документами. Крім того, зловмисники використовують фішингові сайти, які ззовні схожі на офіційний вебресурс Головного сервісного центру МВС. Зазвичай, їх просувають через рекламу в соцмережах.

Головна мета фішингових сайтів – виманити у довірливих або неуважних користувачів персональні дані, які згодом можуть використати у неправомірних цілях. Щоби не потрапити у пастку зловмисників, радимо не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та особливо не вводити персональні дані на підозрілих ресурсах.

Якщо сумніваєтесь у легітимності свого документу, перевірити його можливо онлайн у декілька кліків. На сайті Головного Сервісного центру МВС доступний електронний сервіс перевірка посвідчення водія.

Для тих осіб, які хочуть незаконним шляхом отримати водійське, передбачена відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Таке порушення карається штрафом до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 2-ох років. А підроблений документ буде вилучений та знищений.

Джерело hsc.gov.ua

Не пропустіть