В Україні знайшли рідкісний мотоцикл Jawa (Фото)

Блогер Roma Urraco відшукав чергову «капсулу часу». Цього разу це мотоцикл Jawa. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами блогера, йдеться про Jawa 638.5 – це досить рідкісна, «перехідна» модель між класичною 634-кою з чавунними циліндрами та вже більш сучасною «Люксовкою». Ця модель випускалась усього 2 роки: з 1984 по 1986-й. Крім того, знайдений екземпляр має мізерний пробіг.

«Було досить цікаво натрапити на подібний апарат з рідним пробігом лише 4474 кілометра. Мотоцикл більше 30 років простояв в гаражі в законсервованому вигляді і чудово зберігся до наших днів», – пише блогер.

На відміну від попередника, Jawa 638.5 мала новий двигун, електрообладнання напругою 12 Вольт, нова передня вилка, інша форма деталей двигуна, змінені задній ліхтар і оформлення бензобака разом з панелями підсідельного відсіку. Потужність двигуна зросла до 24 к.с. при 5500 об/хв. Для експлуатації з боковим причепом мотоцикл комплектувався зірочкою передачі з більшим передавальним числом, а також амортизатором, що гасить кутові коливання передньої вилки.


Не пропустіть