Водіям нагадали про штрафи за перевищення вагових норм

Автоматична система зважування почала функціонувати з 1 жовтня 2021 року. Під час реалізації цієї програми було встановлено близько 100 автоматичних комплексів.

Зважувальне обладнання змонтовано у верхньому шарі покриття автомобільних доріг. Обладнання перекриває дорогу по всій ширині. Прилеглі об’їзні шляхи перекриваються з метою не допущення об’їзду «рамок».

Усі відомості зі зважувального обладнання на дорогах передаються до центру обробки даних Укртрансбезпеки. Фіксація руху здійснюється цілодобово. Система автоматично зчитує такі показники як: номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість тощо. За результатами опрацювання цих показників формуються постанови про накладення штрафу.

За перевищення вагових норм передбачено штрафи у розмірі: 8500 грн – у разі перевищення від 5% до 10%; 17 000 грн – у разі перевищення від 10% до 20%; 34000 грн – у разі перевищення від 20% до 30%; 51000 грн – у разі перевищення понад 30%.

Штрафи накладаються не на автомобільних перевізників, а безпосередньо на власників вантажівок, вказаних у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть