Дуже рідкісний Ferrari з’явився у продажу (Фото)

Рідкісний Ferrari фронтмена групи Jamiroquai з’явився у продажу. У 2008 році заводська команда Ferrari 16-й раз у своїй історії виграла Кубок конструкторів і цей успіх у чемпіонаті світу автовиробник вирішив відзначити випуском лімітованого спорткара. На основі F430 Spider компанія випустила модель Scuderia Spider 16M. Всього було зроблено 499 екземплярів моделі, 48 з яких призначалися для ринку Великобританії, лише чотири з них були білими і один купив собі лідер гурту Jamiroquai Джей Кей, який зараз вирішив попрощатися зі спорткаром.

Автомобіль пофарбований у відтінок Bianco White з декоративною смугою Tricolore у кольорах національного прапора Італії. Машина з пробігом близько 9700 кілометрів зберегла штатні 19-дюймові колеса, але взуті вони у нові шини Michelin Pilot Sport 4S. Джей Кей замовив для свого спорткара пороги з вуглецевого волокна, повний пакет зовнішнього декору з карбону, гальмівні супорти Nero та салон з оббивкою алькантарою Nero та контрастною білою прострочкою.

Особливістю автомобіля є iPod Touch у штатній комплектації – культовий плеєр Apple має власну док-станцію, вбудовану у передню панель, оскільки гаджет замінює бортову мультимедійну систему. У комплекті із суперкаром поставляється не тільки плеєр, а й фірмовий чохол для нього, оригінальний набір інструментів, комплект із компресора для шин, чохол для автомобіля, фоліант з історією машини та два ключі.

Scuderia Spider 16M оснащується 4,3-літровим V8, який у лімітованої модифікації видає 510 кінських сил. При цьому спорткар на 80 кілограмів легше, ніж базовий Ferrari F430 Spider, за рахунок розширеного використання вуглепластика у конструкції. Рідкісний спорткар виставлений на продаж на онлайн-майданчику Carhuna. За Ferrari Scuderia Spider 16M від зіркового власника, ім’я якого нанесено на один із шильдиків на автомобілі, розраховують виручити близько півмільйона доларів.