Названо найнадійніші малолітражні авто, які майже не ламаються: топ-5 моделей

Експерти видання WhatCar і страхової компанії MotorEasy склали рейтинг найнадійніших малолітражок на вторинному ринку в 2023 році.

Зазначимо, що дослідження проводилося по вторинному ринку не України, а Великобританії, тому відмінності в умовах експлуатації все ж таки враховувати варто. Проте вибірку можна назвати цінною, оскільки вона заснована на опитуванні 25 тисяч автовласників, кожен із яких докладно розповів про всі проблеми, що виникли з авто за останні два роки.

Перше місце в рейтингу дісталося Toyota Aygo зразка 2014-2022 року випуску, проблеми з яким (більшість з них були пов’язані з підвіскою) виникли лише у 6% власників.

На другому місці опинився Honda Jazz у версіях 2015-2020 років випуску. На нього теж поскаржилися лише 6% власників, яким, як правило, «докучали» проблеми із кузовом, електронікою та підвіскою.

Третю сходинку посів Volkswagen Up у версіях 2012 року випуску та молодше. На проблеми з ним, пов’язані в основному з двигуном і гальмами, поскаржилися 15% опитаних власників. Щоправда, більш як половина з них відремонтували свої машини за гарантією, тобто безкоштовно.

Четвертий рядок – за Hyundai i10 у версіях 2014-2020 років випуску. Більшість скарг у його випадку припали на незначні неполадки з акумулятором та електронікою, усунення яких найчастіше займало менше одного дня.

Замикає топ-5 Suzuki Swift. Йдеться про версії, які випускають з 2017 року. Везти його в сервіс довелося лише 7% власникам. Як правило, вони зіткнулися з несправностями кондиціонера та підвіски, проте для більшості (67%) цей ремонт був безкоштовним.


Не пропустіть