Volkswagen готує ультрадешеві електромобілі

В рамках свого недавнього інтерв’ю офіційні представники компанії Volkswagen підтвердили факт створення нової платформи для електромобілів початкового рівня. Ці електромобілі будуть продаватися у Китаї. Стартова ціна таких електромобілів складе менше 20 000 доларів.

Volkswagen намітив план зміцнення своїх позицій у Китаї за допомогою абсолютно нової платформи, яка буде використана для створення більш доступних електромобілів. Платформа базуватиметься на локальних компонентах.

Цю новину розповів у п’ятницю представник компанії Ральф Брандштеттер під час відкриття нового центру розробки та закупівель електромобілів Volkswagen Group China Technology Company (VCTC) у Хефеї. Очікується, що інвестиції у розмірі близько 1,1 мільярда доларів у VCTC створять понад 2000 робочих місць.

За даними Reuters, Volkswagen розробить нову платформу початкового рівня, орієнтовану на Китай, відому зараз як «Основна платформа».

Основна увага приділяється зниженню витрат, частково за рахунок використання ще вищого співвідношення місцевих компонентів, ніж у разі поточного виробництва моделей на базі MEB у Китаї (ID.3, ID.4, ID.6 та ID.7).

Нова платформа буде створена на основі Modular Electric Drive Toolkit (MEB) і, як очікується, буде готова в 2026 році приблизно на третину раніше, ніж спочатку передбачалося завдяки VCTC.

Ральф Брандштеттер пояснив, що китайський ринок електромобілів дуже «чутливий до цін», що потребує оптимізації витрат. Нагадаємо, що бренд Volkswagen більше не є брендом, що найбільше продається в Китаї (BYD обігнав VW наприкінці 2022 року), головним чином через зниження продажів бензинових автомобілів (електромобілі становлять невелику частину обсягу бренду і зростали повільніше, ніж очікувалося).

Зниження цін на модель Volkswagen ID.3 у Китаї вже дозволило VW збільшити обсяг продажів у середньому з 2200 одиниць на місяць до 10 000 на місяць (у липні-жовтні).


Не пропустіть