Українці можуть обміняти чи відновити «права» ще в одній країні

Сервісні центри МВС розширюють географію своїх послуг. Відтепер українці мають можливість відновлювати посвідчення водія у зв’язку із втратою чи викраденням і в Словаччині. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Послуга у Словаччині стала можливою завдяки співпраці Головного сервісного центру МВС з ДП «Документ», що входить до сфери управління Державної міграційної служби України.

Відновлення посвідчення водія здійснюється у місті Братислава. Адреса розташування «Паспортного сервісу»: ТЦ Ніви -1 поверх, територія автостанції (Mlynské nivy 5A, 821 09).

Обслуговування громадян відбувається за допомогою мобільних програмно-технічних комплексів. Це спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс».

Для відновлення посвідчення водія необхідно підготувати пакет документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи, або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).

Після того, як особа подала документи, її фотографують, створюють та надсилають заявку до сервісного центру МВС в Україні. У разі схвалення, замовник отримує готове посвідчення водія.

Зазначимо, обмін та відновлення посвідчення водія для наших співгромадян за кордоном доступний у Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині.


Не пропустіть