Експерти назвали найнадійніші компактні кросовери на ринку

Провівши спеціальне новорічне дослідження, видання WhatCar та страхова компанія MotorEasy склали рейтинг найнадійніших компактних SUV на ринку у 2023 році.

Під час дослідження було опитано 25 тисяч власників автомобілів різних моделей і кожного з них

Перше місце в рейтингу дісталось Suzuki Ignis у версіях до 2016 року. На якісь проблеми з ним, що виникли за останні 24 місяці, поскаржилися лише 5% його власників, причому найчастіше вони були пов’язані з роботою трансмісії.

На другому місці опинилася Mazda CX-3 (2016-2023 р.в.), проблеми з якою за звітний період виникли у 10% опитаних власників. Найпоширеніші з них стосувалися кузова та гальм.

Третій рядок дістався корейському Hyundai Kona (2017-2023 р.в.), різні неполадки якого за останні два роки змусили звернутися до сервісу 10% респондентів. Як правило, вони були пов’язані з електронікою, мультимедійною системою та навігацією.

Четверте місце – за німецькою Audi Q2 у версіях 2016 року випуску та молодше. Проблеми із цією моделлю виникли у 11% власників. Як правило, несправності стосувалися кондиціонера, електроніки та двигуна, але вони були некритичними і дозволяли доїхати до СТО власним ходом.

На п’ятому місці розташувався ще один «японець» – Suzuki Vitara у версіях 2015 року випуску та молодше. На проблеми з цією машиною поскаржилися лише 8% опитаних власників. В основному їх нарікання були пов’язані з підвіскою та коробкою передач.

Шостим став Honda HR-V зразка 2015-2022 років випуску. У ході опитування з’ясувалося, що звернутися з ним до сервісу довелося 9% власників, які робили це через проблеми з акумулятором, кондиціонером та КПП.

Замикає топ-7 Volkswagen T-Cross. За останні два роки про проблеми повідомили 15% його власників, причому найчастіше вони виникали в електроніці та вихлопній системі.


Не пропустіть