Українцям можуть дозволити розмитнювати авто в Дії

Розмитнення авто через застосунок «Дія» все ж може запрацювати в Україні. Відповідний законопроєкт було зареєстровано у Верховній Раді. Про це повідомив у Telegram віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, цифровізація розмитнення істотно спростить і прискорить цей процес, а також прибере людський фактор і унеможливить корупційні схеми на митниці. Не секрет, що зараз існує поле для зловживань як з боку працівників митниці, так і з боку декларантів. Митну вартість транспортних засобів нерідко занижують, що зменшує суму платежів і, відповідно, надходження до бюджету.

Текст документа ще не доступний на порталі Верховної Ради, але Михайло Федоров розповів, що в ньому запропоновано нову формулу розмитнення, яка враховує вартість автомобілів. Громадяни України зможуть подавати електронні митні декларації через застосунок “Дія”, а юридичні особи — через портал “Дія”.

Як повідомлялось, у Дії з’явилася нова послуга для водіїв. Йдеться про можливість перереєструвати автомобіль онлайн, не виходячи з дому.


Не пропустіть