Україна запускає міжнародну доставку посвідчення водія ще у 5 країн

Однією з популярних послуг сервісних центрів МВС – є обмін посвідчення водія. Вона актуальна для багатьох водіїв не тільки на території України, а й серед наших співвітчизників, які були вимушені тимчасово виїхати. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

У зв’язку з таким попитом, відсьогодні запускається міжнародна доставка посвідчення водія ще у 5 країн: Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину та Австрію.

«За майже 3 місяці від запровадження сервісу, отримали вже близько 3 тисяч заявок на виготовлення водійських документів. Найбільший попит у Польщі. Замовлення можна зробити в декілька кліків. Міжнародна доставка здійснюється у терміни близько 15 днів», – зазначив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

Ця послуга актуальна для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

Щоб замовити міжнародну доставку, необхідно увійти в Кабінет водія. Далі авторизуватись та виконати такі дії:

  • вказати причину обміну посвідчення;
  • обрати міжнародну доставку;
  • ввести адресу отримання замовлення;
  • сплатити за послугу.

Міжнародна доставка здійснюється близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 515 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.


Не пропустіть