В Україні хочуть заборонити пальне Євро-3 і Євро-4

Кабінет міністрів хоче заборонити обіг пального Євро-3 і Євро-4. Відповідний документ опубліковано на сайті Міністерства енергетики.

Документ підготовлений для виконання протоколу наради щодо недопущення обходу санкцій у паливно-енергетичному комплексі, що відбулася 26 липня 2023 року в Апараті РНБО України, та відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче Євро-5.

Як зазначається у пояснювальній записці, постановою Кабміну від 13 травня 2022 року № 570 були внесені зміни до Технічного регламенту які дозволяють введення в обіг та надання на ринку автомобільних бензинів та дизельного палива за екологічним класом Євро-3 і Євро-4 до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

«Станом на сьогодні налагоджені нові маршрути постачання нафтопродуктів, учасниками ринку укладено довгострокові контракти з європейськими виробниками та міжнародними трейдерами, ситуація на паливному ринку є стабільною. Задовольняються потреби економіки держави, ЗСУ та інших споживачів бензинами та дизельним паливом належної якості та в необхідному обсязі», — йдеться в документі.

За словами експертів, станом на початок 2024 року кількість пропозицій пального на ринку зростає.


Не пропустіть