В Україні планують побудувати швидкісну автомагістраль до європейської країни

Україна розглядає плани співпраці з Румунією щодо розбудови транскордонної інфраструктури, зокрема, пропонує проєкт будівництва автобану, який покращить транспортне сполучення між двома країнами.

Руслан Запаранюк, голова Чернівецької обладміністрації, поділився в інтерв’ю для “Укрінформ”, що автобан Бухарест – Сірет може бути подовжений до двох стратегічних пунктів пропуску.

Цей крок має на меті сприяти економічному розвитку регіону та зміцнити дружні відносини між Києвом і Бухарестом.

Згідно з планами, автобан має інтегруватися у трасу М-19, що забезпечить зручний доступ до ключових українських міст та сприятиме розвитку міжнародної торгівлі.

Однак, наразі, реалізація проєкту пункту пропуску “Біла Криниця” залишається віддаленою перспективою через обмежені фінансові ресурси, хоча технічна підготовка для цього вже здійснена.

Тим часом, у політичному контексті, заяви румунського сенатора та лідера Альянсу за союз румунів Клаудіу Тарзіу, щодо анексії українських територій, викликають занепокоєння. Важливо, щоб інфраструктурні проєкти та міжнародна співпраця слугували миру та розвитку в регіоні, а не ескалації напруженості.


Не пропустіть