У «Дії» скоро можна буде розмитнити авто

Законопроект про розмитнення авто у «Дії» рекомендовано прийняти за основу. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Комітетом рекомендовано прийняти законопроєкт N10380 про внесення змін до розділу XXI “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України та інших законів України щодо особливостей здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг за основу», – повідомив він.

Зокрема, положеннями проекту Закону пропонується:

  • передбачити можливість подання електронної митної декларації засобами «Дії»;
  • запровадити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів, яка міститиме інформацію про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна, типу пального;
  • запровадити механізм коригування митної вартості вживаних легкових автомобілів, який буде застосовуватися у разі, коли задекларована митна вартість вживаного легкового автомобіля, є меншою ніж вартість легкового автомобіля, ідентичного за маркою, комерційним описом (моделлю) та характеристиками (рік випуску, тип та об’єм двигуна), що міститься в Базі даних.

Ця модель митного оформлення дозволить унеможливити маніпулювання з вартістю легкового автомобіля, тобто корупційної складової на митниці під час визначення митної вартості легкового автомобіля, від якої розраховуються митні збори.


Не пропустіть