Toyota заборонила власникам вживаних авто їздити на них: названа причина

Компанія Toyota заборонила експлуатацію своїх 20-річних автомобілів, оснащених подушками безпеки Takata. Причому до цього списку потрапили моделі, які користуються високим попитом у нашій країні. Йдеться про Corolla 2003-2004 років, Corolla Matrix 2003-2004 років і RAV4 2004-2005 років, повідомляє Wheel News.

Загалом декларація зачіпає 50 тисяч автомобілів. У вівторок японська компанія випустила попередження “Не сідайте за кермо” перерахованих вище моделей. Бренд закликає їхніх власників якнайшвидше відремонтувати свої машини. Аналогічне попередження випустив General Motors. У цьому випадку йдеться про 11 тисяч Pontiac Vibes 2003-2004 років.

Про перші відкликання смертоносних подушок безпеки Takata було оголошено понад 10 років тому. Надалі це торкнулося 67 млн надувних пристроїв у десятках машин тільки в Америці. Однак на дорогах все ще присутні невідремонтовані автомобілі. Тому компанії роблять усе можливе, щоб переконати їхніх власників вирушити на СТО. Пропелент, який використовується в цих пристроях, під дією тривалих коливань температури з часом може вийти з ладу. Це призведе до вибуху інфлятора під час розгортання. У результаті, шрапнель потрапить у салон.


Не пропустіть