Для водіїв в Україні готують чергове нововведення

Український парламент розглядає новий законопроєкт про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників автомобілів.

Ця ініціатива, яку підтримав очільник комітету Данило Гетманцев, спрямована на вирішення ряду проблем, зокрема, удосконалення процедур розрахунку та виплати страхового відшкодування за збитки, що виникли в результаті дорожньо-транспортних пригод, а також на вирішення питань щодо низького рівня відповідальності страховиків, державного регулювання цін на цей вид страхування та неефективності управління Моторним (транспортним) страховим бюро України, а також обмеженої ролі держави у контролі за його діяльністю. Про це пише SUV News.

Документ пропонує наступні зміни:

  • Поступове збільшення максимальних розмірів страхових сум до рівня, що діє в країнах ЄС.
  • Зменшення строків для гарантійних виплат потерпілим від банкрутства страховиків до 90 днів замість кількох років.
  • Введення прямого врегулювання всіх випадків ДТП, де завдана шкода лише транспортному засобу, щоб потерпілий міг звертатись до свого страховика для отримання виплати, навіть якщо винуватець не має страховки.
  • Розширення застосування “європротоколу” для оформлення заяв про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції.

Очікується, що прийняття цього закону сприятиме покращенню системи страхування автомобілів в Україні та забезпечить більшу захищеність учасників дорожнього руху. Попередні розгляди законопроєкту показали широку підтримку серед парламентарів, і його ухвалення може стати важливим кроком у вдосконаленні системи страхування в країні.


Не пропустіть