Випущено перший у світі автомобіль, яким можна керувати з 14 років (Фото)

На Женевському автосалоні відбулася презентація серійної версії компактного електромобіля Microlino Lite від швейцарської компанії Micro Mobility Systems. Ця модель привернула увагу широкої публіки, адже тепер підлітки віком від 14 років, які мають права на управління мопедами, зможуть використовувати цей електрокар. Про це стало відомо 26 лютого завдяки публікації на порталі The Verge.

Microlino Lite відрізняється обмеженням максимальної швидкості на рівні 45 км/год та має довжину всього 2,5 метра при масі, що не перевищує 600 кг. Електромотор потужністю 12 к.с. забезпечує автомобілю достатню динаміку міських умов. Запас ходу на одному заряді базової батареї ємністю 5,5 кВтг становить близько 100 км, а використання акумулятора підвищеної ємності 11 кВтг збільшує цей показник до 177 км.

Однією з помітних особливостей Microlino Lite є його економічність та простота у паркуванні. Для розміщення автомобіля досить стільки місця, скільки потрібно для трьох таких же електромобілів. Завдяки зниженій вазі міні-електромобіль споживає менше енергії в порівнянні зі стандартними електрокарами.

Примітно, що на початковому етапі електромобілі Microlino Lite будуть запропоновані в лізинг за ціною 156 євро на місяць на термін 48 місяців з лімітом пробігу в 5 тис. км на рік. Виробництво автомобілів налагоджено у Турині, Італія. Водити Microlino Lite зможуть підлітки з 14 років у Франції та Італії, а починаючи з 15 років – у Швеції, Німеччині, Австрії та Іспанії, що робить цей автомобіль доступним для молоді у різних країнах Європи.


Не пропустіть