Водіїв хочуть позбавляти прав за відмову від медогляду — подробиці

Британська організація з безпеки дорожнього руху GEM Motoring Assist пропонує внести зміни в процедуру продовження водійських прав для літніх водіїв, включно з примусовим складанням тестів на зір. Експерти стверджують, що це необхідно для забезпечення безпеки на дорогах.

Представники проєкту виступили з пропозицією обов’язкових тестів на зір для водіїв, старших за 70 років. Підкреслюється, що такі перевірки слід проводити частіше, ніж кожні три роки. В організації вважають за доцільне створення національного порталу, де офтальмологи зможуть завантажувати інформацію про результати тестування зору, яка передаватиметься до Агентства з ліцензування водіїв і транспортних засобів (DVLA). Це дасть змогу перевіряти зір водіїв разом із заявами на продовження водійських прав.

Існуючі правила дозволяють водіям старшого віку лише заявити про свою здатність керувати автомобілем, що може не відображати їхній реальний стан зору. У GEM Motoring Assist стверджують, що обов’язкове тестування зору життєво важливе для забезпечення безпеки на дорогах.

Раніше стало відомо, що в Євросоюзі готуються скоротити термін дії водійських прав для автомобілістів, старших за 65 років, а також зобов’язати їх складати спеціальні тести на швидкість реакції.

Джерело uamotors.com.ua