Українці активно реєструють та перереєстровують авто

Понад 400 тисяч реєстраційних операцій з транспортними засобами провели у сервісних центрах МВС. Про це інформує офіційний сайт Головного сервісного центру МВС.

«З початку цього року у сервісних центрах МВС було проведено понад 400 тисяч реєстраційних операцій. Із них вперше зареєстровано на території України понад 20 тисяч нових транспортних засобів, придбаних в автосалонах, та більше ніж 46,5 тисяч вживаних, які ввезені з-за кордону», – йдеться у повідомленні.

Продати автівку можливо в будь-якому зручному сервісному центрі МВС. Також перереєстрація легкових авто, причепів та мотоциклів для фізичних осіб доступна онлайн в Дії. Для цього у мобільному застосунку між продавцем та покупцем укладається договір купівлі-продажу, а документи та номерні знаки надсилаються у зручне відділення Укрпошти.

Під час здійснення перереєстрації транспортного засобу необхідно такі документи: паспорт громадянина України або посвідку на тимчасове чи постійне проживання, ідентифікаційний номер та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Якщо в однієї зі сторін не має можливості особисто звернутись до сервісного центру МВС, вона може зробити нотаріально оформлену довіреність на іншу особу, яка буде представляти її інтереси.

Реєстраційні дії проводяться у таких випадках:

  • перша реєстрація транспортного засобу в Україні;
  • відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу після втрати чи викрадення;
  • закріплення нового номерного знака;
  • перереєстрація після встановлення газобалонного обладнання;
  • та інші реєстраційні дії.

Не пропустіть