В Україні хочуть повернути пільгове розмитнення авто

Народні депутати пропонують підвищити мотивацію захисників України пільгами на розмитнення автомобілів. Відповідні законопроекти №11080 та №11081 вже зареєстрували у Раді.

Документи спрямовані на зменшення або скасування податкових платежів під час ввезення транспортних засобів для осіб, які належать до складу сил безпеки і сил оборони України.

Зокрема пропонується при розмитненні авто:

  • зменшити на 50% мито, акциз та ПДВ для осіб, які належать або належали до складу сил безпеки і сил оборони та під час дії воєнного стану проходили службу не менше 36 місяців;
  • взагалі скасувати ці платежі захисникам України, які під час дії воєнного стану проходили службу не менше 24 місяців, з яких не менше 12 місяців виконували бойові накази (розпорядження), або були звільнені з полону.

Нагадаємо, востаннє пільгове (нульове) розмитнення було дозволене у період з 1 квітня по 1 липня 2022 року. За словами експертів, введення пільг пожвавило ринок вживаних автомобілів, що дозволило українцям відновити власний автопарк, пошкоджений після початку повномасштабної війни.


Не пропустіть