В Україні знову почало дорожчати пальне

Темпи зростання вартості пального на стелах АЗК пришвидшились. За останній тиждень деякі АЗС додали 2 грн/л. Про це пише enkorr.

Так, мережі ОККО і WOG додали до вартості пального по 2 грн/л.

«Ріст цін на наших АЗК зумовлено ростом відпускних цін іноземних заводів-виробників, у яких ми закуповуємо пальне», — прокоментували зростання вартості пального у мережі ОККО.

Характерно, що досить мляво на можливість підрости відгукнувся економ-сегмент. Хоча станом на 18 березня спред між преміум- і дискаунт-мережами різко збільшився й становив 8,34 і 8,44 грн/л відповідно для бензину й ДП.

«Зрозуміло, що «на дні» давно діють свої правила, але дивувати дискаунтери не припиняють. Найнижчий цінник утримує «Авантаж 7», ціна на А-95 у мережі становила 48,45 грн/л. Це при тому, що гуртова вартість на тижні була всього на 1,7 грн/л нижчою (для дизелю на 2 грн)», – йдеться у повідомленні.

Щодо маржі, то для бензину вона продовжує зменшуватися й у середньому становила 5,49 грн/л (на 0,72 грн/л менше, ніж у лютому). На дизельне пальне, навпаки, націнка збільшилася до 6,37 грн/л (+1,04 грн/л).


Не пропустіть